Destilering av kaffe.
Uppgift: Vi ska destilera kaffe. Alltså fånga upp vätskan.
Hypotes: Vi tror att vattnet kommer att avdunsta och att färgmolekylerna och "kaffemolekylerna" kommer att stanna kvar i den första e-kolven.
Material: Kaffe, tratt, gummislang, klämmor, e-kolv 100ml, gasolbrännare, tändstickor.
Utförande: Vi lägger kaffet i en e-kolv och sätter igång gasolbrännare. Sedan fångar vi upp ångan genom att sätta ihop en tratt och en gummislang och sätta tratten över
e- kolven och ena gummislangen i andra e-kolven.
Felkälla: När vi hade börjat koka så kokade det över för att värmen blev för hög, då regerade vi som dom flesta nog skulle gjort att vi bara bakade undan istället för att sänka värmen. Det som också hände var att tratten inte kunde ta upp all ånga så att vi kunde inte ta vara på all vätska.
Resultat/ Slutsats: Vårt resultat blev typ som vi trodde att vattnet destillerade in genom gummislangen och blev genomskinlig vätska i andra e-kolven, och att några enstaka partiklar som låg kvar i den första e-kolven
öööö
SvaraRadera